PwC en Twynstra partners in RvT van Zorggroep Charim

08 maart 2012 Consultancy.nl

PwC partner Maarten van Ginkel en Twynstra Gudde partner Hans Hoepel zijn door Zorggroep Charim benoemd als nieuwe toezichthouders. De raad van toezicht van naast de twee adviseurs ook twee andere nieuwe leden: Herman de Boon (voorzitter RvC van PGGM) en Sjaak den Heijer (zelfstandige adviseur).

Charim biedt een breed pakket aan zorg in de regio's Veenendaal en Zeist. Bij Zorggroep Charim werken ruim 1,800 medewerkers en 800 vrijwilligers.

Over de nieuwe RvT leden
Maarten van Ginkel , partner binnen PwC, is in de afgelopen jaren betrokken geweest bij verschillende opdrachten in de pensioen- en publieke sector. Hans Hoepel werkt bij Twynstra Gudde als managing partner Adviesgroep Zorg en heeft ruim twintig jaar ervaring als organisatieadviseur in de gezondheidszorg. Herman de Boon is voormalig captain of industry en tegenwoordig onder meer lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW, voorzitter van de raad van commissarissen van PGGM en voorzitter van de raad van toezicht van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Den Heijer heeft een eigen managementadviesbureau en heeft jarenlange ervaring op het gebied van vastgoed, huisvesting, personeel en organisatie.

Grote uitdaging
De nieuwe toezichthouders wacht een uitdagende klus. Actualiteitenprogramma Een Vandaag filmde in februari vorig jaar met een verborgen camera hoe thuiszorgmedewerkers handelingen uitvoerden waarvoor ze niet bevoegd waren. In oktober vorig jaar kwam Zorggroep Charim in opspraak vanwege vermeende intimidatie van het personeel.

Nieuws