Ordina legt fundament voor positieve toekomst

05 maart 2012 Consultancy.nl

Ordina heeft in 2011 een nettoverlies geleden van €15,8 miljoen. Dat heeft het adviesbureau vorige week bekendgemaakt tijdens de presentatie van haar jaarcijfers. Een jaar geleden was het netto-resultaat nog € -7 miljoen. Door de onvoorspelbare economische vooruitzichten en de ontwikkelingen op de Europese financiele markten doet Ordina geen concrete voorspelling voor 2012.

Ordina behaalde in 2011 een terugkerend bedrijfsresultaat (recurring EBITDA) van €16,3 miljoen, in lijn met de eerder door de onderneming afgegeven verwachting van €16 miljoen. "Ons resultaat in 2011 is in lijn met de in het derde kwartaal afgegeven verwachting", zegt topman Stépan Breedveld.

Minder omzet door bezuinigingen
De gerapporteerde omzet over 2011 bedraagt €426,3 miljoen tegen €455,9 miljoen in 2010. De omzet op voortgezette activiteiten is €424,3 miljoen, een daling van 0,8% ten opzichte van 2010. De dalende omzet heeft vooral te maken met de bezuinigingen in de overheids- en zorgmarkten: totale omzet van beide segmenten is 8,6% lager dan in 2010. "Nog steeds is er bij de overheid sprake van uitstel van ICT investeringen en ligt de focus op kostenreductie op de korte termijn", aldus Breedveld.

Ordina wordt naar eigen zeggen geconfronteerd met ''ICT als motor van kostenreductie en innovatie''. Daarnaast geeft het ook aan in haar persbericht dat de algehele ICT sector te maken heeft met kostenbesparingen die ICT-uitgaven raken.

Stevig fundament voor de toekomst
Volgens topman Stépan Breedveld heeft Ordina in 2011 een ''stevig fundament'' gezet voor de toekomst. Zo werd een nieuwe kredietfaciliteit voor vijf jaar afgesloten met de banken ABN Amro, ING en NIBC. Ook werd de balans versterkt met €40 miljoen en de organisatiestructuur aangepast. "Gegeven het fundament dat we in 2011 gelegd hebben, kunnen wij slagvaardig reageren op veranderende marktomstandigheden", aldus Breedveld. Om hun vertrouwen in het bedrijf te tonen hebben Stépan Breedveld (voorzitter van de Raad van Bestuur) en Johan van der Werf (voorzitter van de Raad van Commissarissen) bekendgemaakt dat ze 200.001 respectievelijk 100.000 aandelen hebben gekocht in Ordina.

Nieuws