Omzet Simon-Kucher & Partners stijgt met 28% in Q1

02 mei 2011 Consultancy.nl

Het internationale strategy- en marketingadviesbureau Simon-Kucher & Partners heeft een bemoedigende start gemaakt in 2011. Het bedrijf behaalde een omzet van €27,5 miljoen in Q1, 28% meer dan in het eerste kwartaal van 2010. De maximale orderintake was €30 miljoen.

“Dit is de beste eerstekwartaalomzet die we sinds jaren hebben gehad”, zeggen dr. Georg Tacke en dr. Klaus Hilleke, CEO’s van Simon-Kucher. “Naar onze groeigeoriënteerde adviesdiensten is op dit moment een grote vraag.”

2010 was voor Simon-Kucher een recordjaar - voor het eerst behaalde het strategy consulting kantoor een wereldwijde omzet van meer dan €100 miljoen. Tacke en Hilleke willen in 2011 de grens van €120 miljoen passeren. Uit de Q1-resultaten blijkt dat ze goed op weg zijn. De kantoren van het bedrijf zijn druk bezig met rekruteringsactiviteiten. In de afgelopen drie maanden werden wereldwijd meer dan 50 nieuwe consultants aangenomen.

Volgens Tacke is inflatie op dit moment een kritisch onderwerp onder cliënten. Na jaren van prijsstabiliteit zijn veel bedrijven hier niet op voorbereid of hebben ze geen systematische strategieën om hun klanten hogere prijzen te laten betalen. “De meeste bedrijven voeren slechts ongeveer de helft van hun geplande prijsstijgingen door”, zegt Tacke. “Dat kan fataal zijn. We helpen onze cliënten om zichzelf te beschermen tegen inflatie.”

Nieuws