Novius projectmanagement aanpak gebruikt in boek

10 januari 2012 Consultancy.nl

De visie op programmanagement van Novius is gebruikt als 'best practise' in het onlangs verschenen boek "Keuzemenu Programmamanagement". Rob Chabot en David de Graaf, binnen Novius verantwoordelijk voor de vakgroep project- en implementatiemanagement, hebben bijgedragen aan het relevante hoofdstuk. In 2008 publiceerde David de Graaf (partner bij Novius) ook al een boek gebaseerd op de visie van Novius getiteld 'Integraal Programmamanagement'.

Het boek "Keuzemenu Programmamanagement" beschrijft de 6 belangrijkste visies in Nederland op het gebied van programmamanagement, waarvan Novius er dus een van is. Naast inzicht in de verschillende visies presenteert het boek ook hoe deze visies zijn ontstaan en wat de sterke kanten van elke visie zijn. Daarnaast worden de 6 visies ook met elkaar vergeleken.

Novius Project & Implementatiemanagement
Novius heeft de vakgroep Project & Implementatiemanagement in februari 2009 gelanceerd. De vakgroep kwam voort uit een 'fusie' tussen twee bestaande vakgroepen binnen het adviesbureau uit Langbroek: PPM (Projectmanagement) en BCM (Changemanagement). Begin 20011 heeft de vakgroep ook de training Integraal Project Management ontwikkeld.

Over Programmamanagement
Programmamanagement is het managen van de samenhang tussen projecten en de organisatie verandering om een (of meerdere) strategische doelstelling(en) te realiseren.

Nieuws

Meer nieuws over