Novius adviseurs verzorgen cursus bedrijfsarchitectuur

02 december 2011 Consultancy.nl

Adviesbureau Novius verzorgt samen met Info Support de cursus 'Bedrijfsarchitectuur voor IT-Professionals'. Ervaren adviseurs en architecten van Novius en ontwikkelaars van Info Support zullen de deelnemers door alle aspecten van het vakgebied Bedrijfsarchitectuur meenemen. De zesdaagse opleiding start in maart 2012.

De materie van de cursus is gebaseerd op het boek Bedrijfsarchitectuur, werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting van Novius adviseurs Guido Bayens en Hans Tönissen. Hierin staat het Novius Architectuur Raamwerk centraal en worden relaties gelegd met TOGAF, Archimate en DyA. Een scala van onderwerpen komt samenhangend aan de orde, zoals: multichannel dienstverlening, ketensamenwerking, social media, bedrijfsprocessen, SOA, applicaties en infrastructuur.

Over de cursus Bedrijfsarchitectuur voor IT-Professionals
Als IT-Professional heb je te maken met een complexe omgeving: je hebt contact met vertegenwoordigers van 'de business', met bedrijfsarchitecten, met leveranciers, met informatie- en programmamanagers. Ieder spreekt zijn eigen taal. De verbinding tussen deze invalshoeken ligt in de bedrijfsarchitectuur. Door middel van heldere modellen en afspraken over de inrichting van het totale applicatielandschap wordt de complexiteit transparant. In feite komt dit erop neer dat de gewenste inrichting van de informatiehuishouding gestalte moet krijgen.

Ruime ervaring in bedrijfsarchitectuur
Novius Adviesgroep voor Organisatie en Informatie heeft 20 jaar ervaring met het verbinden van business en IT. Dit heeft onder meer geleid tot het ontwikkelen van een uiterst succesvolle aanpak van het opstellen van een bedrijfsarchitectuur. Zo stond Novius aan de basis van de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (NORA) en hielp veel gerenommeerde ondernemingen aan een bloeiende architectuurpraktijk.

Nieuws