NorthgateArinso: Steeds vaker hybride HR outsourcing

23 maart 2010 Consultancy.nl

Ten gevolge van het huidige economische klimaat wordt outsourcing steeds belangrijker. Die trend beperkt zich niet langer tot IT, maar breidt bijvoorbeeld ook uit richting HR. Outsourcing zorgt namelijk voor een belangrijke kostenreductie, een vermindering van de complexiteit en een verhoogde standaardisatie.

Volgens HR software & services adviesbureau NorthgateArinso wordt 2010 het jaar van de ‘hybride HR outsourcing’: om snel meer en betere resultaten te behalen, zullen bedrijven niet langer vasthouden aan één delivery-model. In plaats daarvan zullen ze on premise-, on demand- en business process outsourcing-oplossingen gaan combineren.

Voordelen

HR-outsourcing biedt bedrijven meer dan één voordeel. Door HR-activiteiten als payroll en personeelsadministratie uit te besteden aan een gespecialiseerd dienstenleverancier, krijgen bedrijven de kans zich toe te leggen op hun kernactiviteiten. Door de schaalvoordelen die een derde partij biedt, komt daar ook de garantie op een consistente kwaliteit en kostenvermindering bij. HR-medewerkers zijn bovendien verlost van lastige administratieve taken. Zo kunnen zij hun aandacht richten op de strategische kant van HR: talent aantrekken en behouden, prestaties meten en verbeteren, personeel managen en opleiden.

Verschillende mogelijkheden

"Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat steeds meer bedrijven bekend raken met HR-outsourcing en beseffen dat het geen ‘alles of niets verhaal’ is. Een bedrijf kan ervoor kiezen om de IT-kant van HR uit te besteden, maar kan ook voor HR Business Process Outsourcing kiezen en aan de IT-taken functionele zaken als payroll of personeelsadministratie koppelen. Daarnaast zien we dat veel bedrijven klein beginnen: ze starten een HR-outsourcing-project bijvoorbeeld eerst in één land of voor een beperkte groep werknemers op en houden daarnaast vast aan hun oorspronkelijke delivery-model. Op die manier kunnen ze eerst ervaring opdoen en later hun outsourcing-strategie verder uitbouwen," legt Rob van Bavel, Managing Director van NorthgateArinso in Nederland, uit.

Uitleg

Bedrijven kunnen vandaag de dag kiezen voor een on premise-, on demand- en business process outsourcing-oplossing. Hybride HR betekent dat ze het beste van de HR-opties, waaronder HR-outsourcing, combineren, met zo gestandaardiseerd en kosteneffectief mogelijke HR-diensten als doel.

  • on premise: het bedrijf koopt softwarelicenties en een server aan en installeert en onderhoudt de software zelf. Die wordt geïnstalleerd in één netwerk dat exclusief voor één bedrijf wordt gebruikt. De belangrijkste voordelen van deze aanpak zijn personalisatie en controle
  • business process outsourcing: bedrijven besteden HR-processen uit naar een externe dienstenleverancier. Hierdoor kunnen de HR-medewerkers zich concentreren op strategische taken en kan het bedrijf focussen op de kernactiviteiten, zonder zich over het onderhoud van IT-systemen of HR-administratie te hoeven bekommeren
  • on demand: bedrijven hoeven geen software of infrastructuur meer aan te kopen, ze hebben enkel een webbrowser nodig om op afstand toegang te hebben tot de software. Deze Software-as-a-Service levert met andere woorden de functionaliteiten die een bedrijf nodig heeft, zonder de last die een IT-implementatie met zich meebrengt. De grootste voordelen van een on demand-oplossing zijn de snelle implementatie en de flexibiliteit. Door de verschillende modellen te combineren, kunnen bedrijven een goede mix vinden om aan hun HR-, IT- en business-eisen te voldoen.

Nieuws

Meer nieuws over