Nolan, Norton & Co. zoekt Master student voor stage

31 maart 2011 Nolan, Norton & Co.

Strategieadviesbureau Nolan, Norton & Co. (NNC) is op zoek naar een goede en enthousiaste Master student voor een afstudeerstage. De stage betreft een een onderzoek naar hoe bedrijven informatie als onderscheidend vermogen kunnen inzetten: “Competing on Information”.

Werktitel onderzoeksopdracht

Concurreren op Informatie – hoe bedrijven, die informatie als onderscheidend vermogen in bestaande en nieuwe verdienmodellen inzetten, de outperformers van de toekomst zijn.

Achtergrond Ondernemingen beschikken vanuit hun dagelijkse bedrijfsvoering over een schat aan informatie over klanten en hun onderlinge transacties. Daarnaast biedt de massale opkomst van (mobiele) internet applicaties en social media een nog veel grotere hoeveelheid aan op het eerste oog minder toegankelijke, ongestructureerde gegevens over klantvoorkeuren, -gedrag en -behoeften. Onze verwachting is dat bedrijven, die beide type informatie succesvol weten in te zetten voor het verrijken van bestaande proposities of het introduceren van geheel nieuwe verdienmodellen, de outperformers van de toekomst zullen zijn. Het onderzoek richt zich op het in kaart te brengen van de mate waarin deze ontwikkeling waarneembaar is in de markt en op welke wijze een onderneming, die stappen op dit vlak wil zetten, dit kan adresseren.

Aanpak

Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met een team van Nolan, Norton & Co. consultants. Naast theoriestudie (literatuurstudie), zal het uitvoeren van een survey een centraal onderdeel zijn voor de kwantitatieve validatie van de eerder genoemde hypothesen. Op basis van de uitkomsten worden als volgende stap concepten voor een generieke klantaanpak ontwikkeld. Deze zullen uiteindelijk in de vorm van klantinterviews worden getoetst.

Zie de stagebeschrijving Competing on Information voor meer informatie over de stage.

Over  Nolan, Norton & Co.

Nolan, Norton & Co. is een gerenommeerd Nederlands strategie en management adviesbureau, dat het senior management van internationale ondernemingen adviseert en begeleidt bij het ontwikkelen en implementeren van hun ondernemingsstrategieën. NNC heeft circa 50 adviseurs in dienst en is gevestigd te Zeist.

Nieuws