Competing on Information

Nolan, Norton & Co.

Stage informatie

Bedrijf: Nolan, Norton & Co.

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Passend

Deze stage is niet meer vacant

Onderzoeksopdracht bij strategieadviesbureau Nolan, Norton & Co. (NNC)

Nolan, Norton, Co. (NNC) is altijd op zoek naar goede en enthousiaste (Master) studenten voor (afstudeer)stages. Specifiek zijn we op korte termijn op zoek naar een stagiair(e) voor een onderzoek naar hoe bedrijven informatie als onderscheidend vermogen kunnen inzetten.

Werktitel onderzoeksopdracht

Concurreren op Informatie – hoe bedrijven, die informatie als onderscheidend vermogen in bestaande en nieuwe verdienmodellen inzetten, de outperformers van de toekomst zijn.

Achtergrond

Ondernemingen beschikken vanuit hun dagelijkse bedrijfsvoering over een schat aan informatie over klanten en hun onderlinge transacties. Daarnaast biedt de massale opkomst van (mobiele) internet applicaties en social media een nog veel grotere hoeveelheid aan op het eerste oog minder toegankelijke, ongestructureerde gegevens over klantvoorkeuren, -gedrag en -behoeften. Onze verwachting is dat bedrijven, die beide type informatie succesvol weten in te zetten voor het verrijken van bestaande proposities of het introduceren van geheel nieuwe verdienmodellen, de outperformers van de toekomst zullen zijn. Het onderzoek richt zich op het in kaart te brengen van de mate waarin deze ontwikkeling waarneembaar is in de markt en op welke wijze een onderneming, die stappen op dit vlak wil zetten, dit kan adresseren.

Aanpak

Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met een team van Nolan, Norton, Co. consultants. Naast theoriestudie (literatuurstudie), zal het uitvoeren van een survey een centraal onderdeel zijn voor de kwantitatieve validatie van de eerder genoemde hypothesen. Op basis van de uitkomsten worden als volgende stap concepten voor een generieke klantaanpak ontwikkeld. Deze zullen uiteindelijk in de vorm van klantinterviews worden getoetst.

Wat hebben wij te bieden?

We bieden je een ideale omgeving om een kijkje in de keuken te nemen in de wereld van het strategisch adviesvak. Omdat persoonlijke en professionele vaardigheden essentieel zijn voor ons en jouw succes, helpen wij je snel te groeien en ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Je werkt in een klein team, met ervaren collega’s en toonaangevende klanten.

Wie zoeken wij?

Wanneer je binnen nu en twee jaar je universitaire opleiding afrondt, kom je in aanmerking voor de hierboven beschreven onderzoeksopdracht. Je presteert bovengemiddeld en hebt een sterke affiniteit met strategische vraagstukken. Je beschikt over zeer goede analytische vaardigheden en weet een brug te slaan tussen theorie en praktijk. Stagiaires die voorheen hun afstudeerscriptie bij Nolan, Norton, Co. schreven, zijn regelmatig genomineerd voor diverse stage / scriptieprijzen.

Ben jij enthousiast, professioneel, flexibel en in geïnteresseerd in het strategisch adviesvak? Stuur dan je motivatie en CV naar Elena Conde van Veldhuizen (HR):

E-mailadres: elena.conde@nolannorton.com

Postadres: Nolan, Norton & Co.
T.a.v. Elena Conde van Veldhuizen
Postbus 2129
3700 CC ZEIST

Voor meer informatie zie ook het Nolan, Norton, Co. bedrijfsprofiel en onze website.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Nolan, Norton & Co.

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Passend

Meer stages

Stages