Logica sluit mega HR BPO-contract met Ahold

08 augustus 2011 Consultancy.nl

Management en IT consulting bureau Logica heeft het grootste HR business process outsourcing contract in haar geschiedenis gewonnen. Het contract wordt geschat op circa €70 miljoen en heeft een looptijd van 9 jaar.

Supermarktconcern Ahold gaat al zijn personeelsdiensten, helpdesks en salarisverwerking op Europees niveau integreren en integraal uitbesteden aan de Europese dienstverlener. De HR BPO diensten gelden voor alle entiteiten actief in Europa, o.a. Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en verschillende Oost-Europese merken. Ahold wil met de deal slagkracht ontwikkelen voor een nieuwe reeks geplande overnames in de regio.

Het adviesbureau meldde het nieuws eind vorige week bij de publicatie van de resultaten van de eerste helft van het jaar. Topman Andy Green zei het volgende over de deal: “Dit is ons grootste business-proces-outsourcing-contract ooit dat we hebben gesloten.''

Tijdens de publicatie maakte Logica bekend dat de omzet met 5% is gestegen, met name door sterke groei in Frankrijk en Centraal Europa. De Consulting and Professional Services tak zag de omzet voor het eerst sinds de crisis weer stijgen.

Nieuws