Logica medewerkers krijgen salarisverhoging

18 september 2010 Consultancy.nl

Medewerkers van IT consulting bureau Logica krijgen er vanaf oktober 2010 salaris bij. Het gaat om een uitgestelde verhoging uit juli 2010. Dit heeft de dienstverlener op woensdag 15 september aan zijn medewerkers gemeld. In principe komen alle medewerkers voor de verhoging in aanmerking. Doordat deze is gekoppeld aan de individuele prestaties, kan het zijn dat sommigen niets erbij krijgen, verduidelijkt een woordvoerder. De aangekondigde salarisronde geldt voor alle medewerkers van Logica Nederland.

Door de koppeling van de salarisverhoging aan individuele prestaties is er geen vast percentage waarmee de salarissen worden verhoogd. 'Het gaat om een verhoging tussen 0 en enkele procenten', zegt woordvoerder Christoph Linke.

Aanleiding voor de verhoging is de verbeterde financiële situatie van de onderneming. Linke: 'De economische situatie geeft hiertoe aanleiding.' De verhoging moet ook gezien worden tegen het licht van de wervingscampagne die de onderneming is gestart voor het aantrekken van nieuw personeel, zegt hij.

Scepsis

In juli 2010 werd de salarisronde nog doorgeschoven tot oktober. Toen beloofde de onderneming in het najaar opnieuw te kijken of en hoe een salarisronde zou kunnen worden doorgevoerd. Onder het Logica-personeel werd op die boodschap met scepsis gereageerd. Het was voor het tweede jaar op rij dat de jaarlijkse salarisverhoging per 1 juli uitbleef. De teleurstelling daarover was groot, zo bleek uit reacties van medewerkers. De laatste salarisronde vond plaats in 2008, aldus Linke.

Nieuws