KPN verkoopt buitenlandse oud-Getronics onderdelen

26 januari 2012 Consultancy.nl

De Nederlandse telecomgigant KPN heeft alle niet-Nederlandse activiteiten van het voormalige IT consulting bedrijf Getronics verkocht. KPN maakte de verkoop deze week bekend, tegelijk met de presentatie van de jaarcijfers. KPN verkoopt de Europese en Aziatische takken van Getronics (€450 miljoen omzet; 2,900 medewerkers) aan het Duitse Aurelius, een investeerder die onder meer ook het merk Blaupunkt in z'n portfolio heeft. De Zuid-Amerikaanse activiteiten (€115 miljoen omzet; 2,000 medewerkers) gaan naar OpenGate Capital.

KPN boekt een verlies van €30 miljoen op de transacties. Beide transacties zullen waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2012 worden afgerond.

De Nederlandse tak van Getronics is vorig jaar geïntegreerd in de KPN organisatie. De IT dienstverlening tak is hernoemd naar 'KPN Corporate Market' en de IT adviestak – Getronics Consulting – is gerebrand naar KPN Consulting.

Getronics sinds 2007 onderdeel van KPN
KPN kocht IT-dienstenbedrijf Getronics in de zomer van 2007, in de periode dat het voor telecombedrijven helemaal in was om een IT-dienstenbedrijf te integreren in de operaties. In de jaren na de overname kreeg KPN de firma nooit helemaal op de rails. In de zomer van 2008 verkocht KPN het Business Application Services (BAS) onderdeel voor €255 miljoen aan Capgemini

Nieuws

Meer nieuws over