KPMG UK wil consultancytak verdrievoudigen

01 februari 2010 Accountancy Nieuws

KPMG in het Verenigd Koninkrijk heeft ambitieuze plannen met zijn consultancytak. Binnen vier jaar moeten de inkomsten verdriedubbeld worden naar zo’n 600 miljoen pond. Het accountants- en adviesbureau wil op dit gebied een inhaalslag maken ten opzichte van de Big Four concurrenten, zo meldt The Times.

In 2002 verkocht KPMG zijn consultancypraktijk aan IT-dienstverlener Atos Origin. Dit gebeurde na het boekhoudschandaal bij Enron. De trend was dat accountantskantoren af wilden van hun consultancy dienstverlening bij auditklanten, om zo de mogelijke schijn van belangenverstrengeling te vermijden. Ook Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers deden hun consultancypraktijk van de hand, zodat alleen Deloitte overbleef met een consultancytak.

Toch begon KPMG vier jaar geleden weer met het optuigen van de consultancypraktijk. Inmiddels werken er 1,000 mensen en bedragen de inkomsten jaarlijks £200 miljoen. KPMG verwacht dat de komende tijd de vraag naar consultancy verder zal toenemen. Onlangs hengelde KPMG 24 senior consultants binnen van concurrenten PwC en Deloitte. De plannen zijn om de komende 12 maanden nog eens 300 adviseurs aan te trekken.

De aankondiging van KPMG komt een week nadat Big 4 concurrent PricewaterhouseCoopers (PwC) stelde dat het zijn consulting inkomsten wil verdrievoudigen naar £1.3 miljard in de komende 3 jaar. PwC verwacht dat het 2,000 nieuwe adviseurs zal recruteren om haar doelstelling te realiseren. 

Nieuws