KPMG moet kredieten Dubai World veiligstellen

30 november 2009 Consultancy.nl

Britse banken huren KPMG in om leningen veilig te stellen

Britse Grootbanken hebben het internationale accounts- en adviesbureau KPMG aangesteld om leningen aan het staatsbedrijf veilig te stellen.

KPMG is door Britse grootbanken aangesteld om meer dan $30 miljard aan kredieten aan staatsbedrijf Dubai World veilig te stellen. Dat meldt de Britse krant The Independent zonder daarbij bronnen te noemen. KPMG gaat deze week voor HSBC, RBS, Lloyds Banking Group en Standard Chartered om de tafel zitten met Dubai World. Vorige week donderdag kondigde Dubai World een half jaar uitstel van betaling aan. Het staatsbedrijf heeft voor $59 miljard aan schulden uit staan.

Regering van Dubai bereidt campagne voor

De regering van Dubai bereidt een campagne voor om obligatiehouders over te halen akkoord te gaan met uitstel van de aflossing op hun lening, die voor komende maand op het programma staat. Afgelopen woensdag kondigde Dubai World uitstel van betaling aan voor vastgoeddochter Nakheel. Het conglomeraat worstelt met een schuld van euro 40 mrd.

De regering wil de actie doorzetten, zelfs als dat claims oproept die het emiraat van wanbetaling beschuldigen over een bedrijf met staatsgarantie, aldus bankiers. De voorwaarden voor uitstel van betaling zijn nog onduidelijk.

Centrale bank van Emiraten bietd extra leenfaciliteit

De centrale bank van de Verenigde Arabische Emiraten heeft banken een extra leenfaciliteit aangeboden, in een poging om de vertrouwenscrisis rond staatsholding Dubai World te bezweren. Binnen- en buitenlandse banken kunnen geld lenen tegen 50 basispunten boven het interbancaire tarief.

Deloitte en Rothschild adviseurs van Dubai World

Vorige week werd al bekendgemaakt dat Dubai World adviesbureau Deloitte en bank Rothschild heeft ingehuurd om de voorwaarden voor 59 miljard dollar aan leningen te heronderhandelen.

Nieuws

Meer nieuws over