Adviesbureau Evoke Intranet Consultancy opgericht

22 februari 2011 Evoke Intranet Consultancy

Begin 2011 is Evoke Intranet Consultancy van start gegaan. Evoke is als eerste adviesbureau in Nederland 100% gericht op intranet: samenwerking, kennisdeling en communicatie binnen bedrijven en gespecialiseerd in het bewerkstelligen van een succesvolle (social) intranet omgeving. Evoke adviseert en begeleidt opdrachtgevers bij het realiseren en implementeren van een intranet en werkt met een nog niet veel gebruikt perfomance based business model. Evoke is een volle zuster van Evident Interactive, een full service internetbureau uit Utrecht (60 medewerkers) dat bestaat sinds 1996.

"Ik begrijp heel goed dat management van bedrijven de handrem aantrekt als zij leest dat het werk kennelijk op een nieuwe manier gedaan moet worden, zoals 'het nieuwe werken' suggereert. Of dat we massaal Twitter moeten inzetten binnen het bedrijf", aldus Evoke's Managing Partner Jurgen Overweg. "Een intranet kan heel veel opleveren, maar ook veel teleurstelling veroorzaken. Ons advies: vraag het de mensen zelf, schep reële verwachtingen en doe het stapsgewijs."

Succes intranet afhankelijk van gebruikers

Evoke gaat graag terug naar een verhelderende basis en helpt organisaties bij het optimaliseren van drie herkenbare thema's: communicatie, samenwerken en kennis delen, zowel in een functionele, als sociale context. Doel is gemotiveerde en betrokken mensen die effectief en efficiënt hun werk kunnen doen. "Het succes van een Intranet is 90% afhankelijk van de mensen die ermee werken en niet van de achterliggende techniek. Intranet kun je er niet maar even bij doen; het is een vak op zich", aldus Overweg.

Performance based

Het succesvol invoeren van een functioneel en social intranet dat echt toegevoegde waarde levert voor een organisatie en haar medewerkers, kan alleen als het voldoende aandacht krijgt van zowel het management, het projectteam, als ook de medewerkers voor wie het bestemd is. Voorwaarde is dan ook een intensieve samenwerking tussen de opdrachtgever en Evoke. Daarom koppelt Evoke haar succes aan het succes van de opdrachtgever door tot 50% van haar beloning afhankelijk te maken van het behaalde resultaat. In de praktijk blijken veel bedrijven hier nog niet klaar voor en is er terughoudendheid bij de realisatie dat er ook vanuit het bedrijf zelf een verantwoordelijkheid is voor het eindresultaat.

Techniek

De techniek maakt een intranet niet tot een succes, maar is een belangrijke voorwaarde. Evoke heeft veel ervaring met Microsoft SharePoint, Office Communication Server (tegenwoordig Lync), als ook Office 365 en is Microsoft Certified Gold Partner.

Klanten

Formeel ging Evoke 1 januari 2011 van start en vanaf november zijn er als business unit onder Evident opdrachten uitgevoerd voor o.a. TenneT, ProRail, Hogeschool Utrecht en Movares.

Nieuws

Meer nieuws over