Incompany 100: Booz #1 Management Consultancy

23 september 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Booz & Company Nummer 1 in de rubriek 'Management Consultancy' van Incompany 100

Booz & Company is op de eerste plek geëindigd in de categorie Management & Organisatie van het Incompany 100 onderzoek naar klanttevredenheid over zakelijke dienstverleningsorganisaties. Met een overall cijfer van 7,59 betekent dit de hoogste score ooit voor een management consultancy firma.

Booz & Company heeft een grote vooruitgang geboekt in klanttevredenheid - vorig jaar kwam het adviesbureau kantoor niet voor in de ranking. De top 3 van 2010 bestond uit GITP, Ernst & Young en Boston Consulting Group (bekijk de Incompany 100 van 2010). Maandag aanstaande zal Consultancy.nl de volledige Incompany 100 lijst van 2011 publiceren.

Klanten hebben op alle gemeten aspecten hun waardering voor Booz & Company uitgesproken door zowel hoge scores toe te kennen aan de kwaliteit en de resultaten van het advies als aan de nauwe samenwerking die zij ervaren. Volgens Peter Mensing, Managing Partner van de firma in Amsterdam is nauw samenwerken met klanten voor Booz & Company cruciaal: ‘Naast het geven van strategisch advies helpen wij klanten ook de benodigde vaardigheden te ontwikkelen om deze strategie te realiseren. Daar slaag je niet in op afstand met een PowerPoint presentatie.’

Hoogste score ooit voor een management consultancy firma

Booz & Company heeft in de categorie Management & Organisatie van het Incompany 100 onderzoek op alle de vier pijlers hoge waarderingscijfers gekregen. Klanten waren zeer tevreden over de kwaliteit van de geleverde diensten (7,6),de prijs-kwaliteit verhouding (7,5),de knowhow (7,5) en het geleverde resultaat (7,75).  Op basis van deze cijfers is de algemene klanttevredenheid over Booz & Company op een gewogen gemiddelde van 7,59 uitgekomen. Volgens het tijdschrift Incompany is dit de hoogste score die ooit door een management consultancy firma in het onderzoek is behaald.

Naast bovengenoemde scores beoordeelden klanten van het strategy consulting kantoor specifiek op ‘integriteit’ met een 7,87 en op ‘houding’ gaven zij een score van 7,93. Ook vakinhoudelijk zijn hoge detailscores gemeten, zoals de in de categorie vakkennis, een 7,93 en de kwaliteit van de geleverde diensten waarvoor een 7,87 werd gegeven.

Reactie Peter Mensing, Managing Partner Booz & Company Nederland

‘Wij zijn uiteraard bijzonder verheugd over de waardering die onze klanten middels dit onderzoek voor ons hebben uitgesproken’, zegt Peter Mensing, Managing Partner van Booz & Company in Amsterdam: ‘Het betekent een erkenning van waar wij als organisatie naar streven. Naast het geven van strategisch advies helpen wij klanten ook de benodigde vaardigheden te ontwikkelen om deze strategie te realiseren. Daar slaag je niet in op afstand met een Power Point presentatie. Nauw samenwerken met klanten is hierbij van cruciaal belang’, aldus Mensing.

Over het Incompany 100

Voor het Incompany 100 onderzoek worden jaarlijks door onderzoeksbureau Blauw Research de prestaties van Nederlandse zakelijke dienstverleningsbedrijven gemeten. De geselecteerde respondenten zijn leidinggevenden die direct verantwoordelijk zijn voor het aantrekken van zakelijke dienstverleningsorganisaties. De onderzochte bedrijven worden allen beoordeeld op vier hoofdcategorieën: knowhow, service, prijs en resultaat en zijn onderverdeeld in negen verschillende branchecategorieën waaronder Management & Organisatie.