Hypercube: WK finale wordt Brazilie-Spanje

08 juni 2010 Hypercube

Voor de Nederlanders die de WK-toto nog niet hebben ingevuld, hebben Infostrada Sports en adviesbureau Hypercube een gouden tip: Uit statistische informatie blijkt dat een finale tussen Brazilië en Spanje het waarschijnlijkst is.

Uit een analyse van alle resultaten op WK's, continentale toernooien en kwalificatiewedstrijden daarvoor sinds 1980 wordt duidelijk dat die landen de meeste kans op de titel hebben.

Brazilië heeft 14,3 procent kans op de eindzege, Spanje 12,9. Er is 4,7 procent kans op een finale tussen beide toplanden. Opvallend genoeg is een finale tussen Nederland en Spanje daarna het waarschijnlijkst. Volgens de statistici is er 3,5 procent kans op zo'n eindstrijd, gevolgd door een finale met Brazilië en Duitsland (3,4). ,,Deze analyse is gefilterd van alle chauvinisme en afkeer van rivalen'', stelt Hypercube Partner Pieter Nieuwenhuis.

Over Hypercube

Hypercube is een niche adviesbureau dat strategische adviezen diensten levert in vier sectoren: sport, openbaar vervoer, betalingsverkeer en zorg. Het consultancy kantoor, opgericht in 2000, is gevestigd in Utrecht en heeft momenteel 11 consultants in dienst.

Nieuws

Meer nieuws over