Hypercube: Nederlandse voetbalclubs kansloos in EU

10 september 2010 Hypercube

Adviesbureau Hypercude en statistiekenbedrijf Infostrada Sports hebben uitgezocht of de Nederlandse club in Europees verband kans maken op de eindzege. De kans dat Ajax of FC Twente de Champions League weet te winnen is door de twee bedrijven afgerond nul procent.

Na een wetenschappelijk onderzocht dat enkele weken heeft geduurd kwam de kans op een overwinning uit op iets meer dan 0,1 procent. FC Twente staat op de lijst, gebaseerd op wetenschappelijke analyse op een 29ste plaats van de Europese clubs. De Amsterdammers staan op een negentiende plaats.

Ook in de Europa League lijkt het niet mogelijk dat een Nederlandse club gaat meespelen om de eindoverwinning. AZ en FC Utrecht, dat Celtic uitschakelde, staan erg laag. PSV is de best genoteerde Nederlandse Europa League-deelnemer, maar komt niet hoger dan een 25ste plaats. Feyenoord, dat geen Europees voetbal haalde, staat op de negentigste plaats.

WK finale: Brazilie - Spanje

In juni had consulting bureau Hypercube bekendgemaakt dat statistische informatie uitwees dat een finale tussen Brazilië en Spanje het meest waarschijnlijke zou zijn.

Over Hypercube

Hypercube is een niche adviesbureau dat strategische adviezen diensten levert in vier sectoren: sport, openbaar vervoer, betalingsverkeer en zorg. Het consultancy kantoor, opgericht in 2000, is gevestigd in Utrecht en heeft momenteel 11 consultants in dienst.

Nieuws

Meer nieuws over