Hay Group: Salarissen van best verdienende CEO's

23 november 2010 Consultancy.nl

HR adviesbureau Hay Group heeft in opdracht van de Wall Street Journal een lijst van de best betaalde CEO’s in de Verenigde Staten gemaakt. Het betreft CEOs van beursgenoteerde bedrijven met een omzet van meer dan €4 miljard - daarvan zijn er in de V.S. 456.

Een overzicht van de top 20 best verdienende CEO's:

Best verdienende CEO's

 

De Hay Group studie wijst uit dat het mediane loonpakket van de CEO's met 3 procent steeg, terwijl de aandeelhouders 29 procent rijker werden. Het totale loonpakket “Total Direct Compensation”  bestaat uit het jaarsalaris, bonussen en ontvangen aandelen en opties. De bonussen stegen met 11 procent tot een mediaan bedrag van 1,67 miljoen dollar. 53% van de CEO's kreeg aandelen.

Best verdienende CEO: Gregory Maffei van Liberty Media

De best verdienende CEO in de Verenigde Staten, Gregory Maffei van Liberty Media, verdiende vorig jaar $87,1 miljoen. Dat was viermaal zoveel als zijn salaris in 2009. Gregory Maffei werd in 2006 CEO van Liberty Media. Hij heeft sindsdien de ingewikkelde structuur van Liberty gestroomlijnd, met betere resultaten tot gevolg. De koers van het Liberty-aandeel steeg vorig jaar met 247%. Maffei kreeg in december een nieuw contract voor vijf jaar, waarbij zijn beloning sterk gekoppeld is aan de aandelenkoers. Een onderdeel van zijn nieuwe contract was een optiepakket van $79,3 miljoen, bedoeld om hem aan het bedrijf te binden. Maffei kan die opties immers ten vroegste over vier jaar uitoefenen. Waarschijnlijk krijgt hij dit jaar niet opnieuw een optiepakket.

Nieuws