Gemeentesecretaris vertrekt na rapport van BMC adviseurs

12 mei 2009 Consultancy.nl

De gemeentesecretaris van Tynaarlo heeft in gezamenlijk overleg met het college van Burgemeester en Wethouders besloten dat hij zijn functie per direct beschikbaar stelt. Het besluit is een gevolg van een rapport van adviesbureau BMC.

BMC adviseerde onlangs het college van B en W de gemeentelijke organisatie verder te ontwikkelen. Voor het opstellen van een plan voor die verdere ontwikkeling van de organisatie zou iemand met een frisse blik van buiten de meest aangewezen persoon zijn.

BMC deed begin dit jaar in opdracht van het college onderzoek naar de interne organisatie, de kwaliteit van de werkprocessen, de personele bezetting en de onderlinge samenwerking. Het college en de heer Post hebben daarop gezamenlijk besloten dit advies over te nemen. Post vindt ook zelf dat hij niet de man is om de gewenste nieuwe impuls te geven: "Om iets te kunnen laten ontstaan is ruimte nodig". Na twaalf jaar inzet vindt hij het een goed moment om dan ook snel ruimte te maken voor een opvolger. De komende tijd beraadt hij zich op een volgende stap in zijn carrière.

De functie van directeur-gemeentesecretaris zal eerst tijdelijk op interim-basis worden ingevuld. De werving van een nieuwe directeur/gemeentesecretaris wordt binnenkort gestart.