Big4 hebben 82% van de consultingmarkt in Israel

30 augustus 2011 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Ernst & Young is de grootste consultingfirma in Israël. Maar liefst 34% van de Israëlische CxO’s geeft aan dat ze E&Y Israël (E&Y Kost, Forer Gabbay en Kaiserer) inhuren voor adviesdiensten. Dat blijkt uit onderzoek van CFO Forum. Volgens het onderzoeksbureau is het voor het eerst dat de lokale adviesbranche gedetailleerd in kaart wordt gebracht. De Israëlische adviesmarkt is vrij klein, waardoor internationale onderzoeksbureaus als Kennedy, Gartner en DataMonitor geen gedetailleerde statistieken van de markt hebben.

Het tweede adviesbureau in de Israëlische markt is PwC (PwC Kesselman en Kesselman) met 22% marktaandeel. Plaats drie wordt ingenomen door Deloitte, dat bekendstaat als Deloitte Brightman Almagor Zohar en 14% marktaandeel heeft. KPMG (KPMG Somekh Chaikin) completeert de top vier met een marktaandeel van 12%.

Het onderzoek laat zien dat de Big Four een zeer dominante positie in de Israëlische markt bezitten. E&Y, PwC, Deloitte en KPMG nemen maar liefst 82% van de markt voor hun rekening. De overgebleven 18% wordt verdeeld over talloze kleine en middelgrote adviesbureaus.