The Brown Paper Company nieuwkomer in MT100 2011

08 december 2011 Consultancy.nl

Eind november is de Management Team 100 uitgekomen, een ranking van de ‘beste adviesbureaus’ van Nederland. De volledige top 15 werd gedomineerd door de traditionele spelers - adviesbureaus die in de afgelopen 5 jaar minimaal 4 keer voorkwamen in de top 15. De enige nieuwkomer in de lijst was The Brown Paper Company (BPC), een consultancykantoor uit Bilthoven dat zich richt op Change- en Performance Management.

BPC op 14
The Brown Paper Company behaalde een 14de positie in de MT100, een hogere notering dan adviesbureaus als o.a. &samhoud, IBM en KplusV. Uit de feedback van de Nederlandse managers blijkt dat BPC zelfs het hoogste scoort op 4 categorieen, respectievelijk; prijs / kwaliteit, inhoudelijke kennis, tijdsplanning en flexibiliteit. De hoge scores zijn voornamelijk toe te schrijven aan de unieke aanpak van het adviesbureau, gebaseerd op de Brown Paper-methode. Meer informatie over de methode en aanpak is te vinden in het boek ‘de Brown Paper-methode!' dat eind 2009 is uitgebracht door BPC partners Wessel Berkman en Marcel van der Schaaff. 

Reactie van BPC
Ter ere van de bijzondere prestatie vroeg Consultancy.nl het adviesbureau naar een korte reactie. Erwin Schwartz, manager operations van The Brown Paper Company: “We zijn buitengewoon trots op dit resultaat! Het laat de waardering voor onze resultaten zien en bevestigt dat we op de goede weg zijn om Best in Change te zijn en te blijven. Voor mijn collega's alle waardering, samen hebben we deze prestatie geleverd!'

Management Team 100 ranking
Het Management Team 100 onderzoek meet 'klanttevredenheid' van klanten t.o.v. adviesbureaus. Factoren die beoordeeld worden zijn zaken als flexibiliteit, tijdplanning, budgetbewaking en inhoudelijke kennis. Uiteindelijk bepaalt de algehele "klant tevredenheid" de ranking op de lijst. Het onderzoek kent winnaars in acht categorieën: Management & Organisatie, Accountancy & Belastingadvies, HRM, ICT, Advocatuur & Notariaat, Interim Management, Business Finance en Communicatie & Reclame.

Bekijk hier de volledige MT100 van 2011.

Nieuws