BPC adviseurs brengen boek Brown Paper methode! uit

27 oktober 2009 Consultancy.nl

Wessel Berkman en Marcel van der Schaaff, partners van adviesbureau The Brown Paper Company, hebben het boek ‘de Brown Paper-methode!’ uitgebracht. Het boek helpt managers en medewerkers met het in kaart brengen van bedrijfsprocessen. Daarnaast faciliteert de aanpak het verandersproces, wat volgens de auteurs ervoor bijdraagt dat het verandertraject succesvoller wordt uitgevoerd.

Over het boek ‘de Brown Paper-methode!’

De Brown Paper-methode stelt managers in in staat om met medewerkers de huidige bedrijfsprocessen en aansturing gedetailleerd in kaart te brengen, alle kritieke punten boven water te halen en het potentieel dat binnen een organisatie aanwezig is werkelijk te benutten. De Brown Paper-methode zorgt voor de bewustwording dat veranderen noodzakelijk is. Dat iedereen, management en medewerkers, die noodzaak begrijpt en ervan doordrongen is. Belangrijker nog, deze methode laat ook snel zien waar de knelpunten zitten en hoe (en door wie) die opgelost kunnen worden.

“Met de Brown Paper-methode kan veel eenvoudiger aan bedrijfsoptimalisering worden gewerkt dan met de veelal zeer complexe theorieën en methodes waarmee de markt overspoeld is. In onze dagelijkse verbeterpraktijk passen wij alweer zo'n tien jaar tools en technieken toe die tot aantoonbare resultaten hebben geleid en de verwachtingen van management en medewerkers vaak hebben overtroffen” aldus de auteurs.

Over Wessel Berkman (1967)
Wessel Berkman studeerde Autotechniek aan de HTS en Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studies werd hij adviseur in verandermanagement en procesoptimalisatie (voor onder meer Peter Chadwick, Cambridge Management Consultants en VODW). In 1999 richt Wessel The Brown Paper Company op. In 2002 nam Berkman het Financieel Diensten Centrum (FDC) over (73 financiële intermediairs) en richtte hij het Nederlands Financieel Instituut (NedFin) op, een kenniscentrum en backoffice voor financiële intermediairs. In 2003 volgde de oprichting van The Brown Paper Company Finance dat kwaliteitsprogramma's bij financiële dienstverleners ontwikkelt en invoert.

Over Marcel van der Schaaff (1970)
Na de start van zijn loopbaan bij KPMG en zijn studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam (1996) bekleedde Marcel van der Schaaff diverse functies in de financiële dienstverlening. Vanaf 2000 is hij actief als zelfstandig ondernemer. Eerst als oprichter van een bedrijf in mobiel dataverkeer, waarvan hij zijn aandeel in 2003 verkocht aan een financiële dienstverlener. In datzelfde jaar nam hij samen met Wessel Berkman het initiatief tot oprichting van NINTES. Als adviseur is hij actief voor een groot aantal organisaties sinds 2003 (onder meer vanuit Rijnconsult). Marcel is partner in The Brown Paper Company en verantwoordelijk voor business development en sales.

Nieuws

Meer nieuws over