First Consulting lanceert website en Facebook pagina

26 juli 2011 Consultancy.nl

First Consulting, adviesbureau met een focus op de energiesector, heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd. Ook heeft het consultancykantoor een Facebook bedrijfsprofiel opgericht waar adviseurs van First Consulting op de hoogte kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen. Het adviesbureau speelt hiermee in op het steeds grotere belang van online en social media in de adviesbranche.
Zie: www.firstconsulting.nl

De nieuwe website is volgens Consultancy.nl, op basis van een korte analyse, een verbetering ten opzichte van de vorige website. De nieuwe site oogt overzichtelijk en rustig. Op de website presenteert het adviesbureau meer informatie over het bedrijf, de consultants en type opdrachten. Geïnteresseerde kandidaten kunnen meer informatie vinden in de rubriek carrière en uiteraard solliciteren op openstaande vacatures. De Facebook pagina, beheerd door 4 First Consulting adviseurs, wordt gebruikt als intern en extern communicatie tool. Zo worden events van het adviesbureau gepost, o.a. over de recente Ballonvaren en Golf Clinic bedrijfsuitjes. Ook wordt Facebook gebruikt om nieuwe collega’s te introduceren, foto’s te delen en updates te posten van events en trainingen.

First Consulting - Website

Adviesbureaus gebruiken social media steeds meer
De adviesbranche ziet steeds vaker de waarde van online en social media. De adviesbranche loopt traditioneel gezien achter op het gebied van online trends en technologieën zoals web 2.0 en social media. In de afgelopen twee jaar is een duidelijke kentering zichtbaar - adviesbureaus zien steeds de voordelen voor marketing (company branding, eminence) en recruitment (werving, employer branding) steeds meer. Daarnaast worden online kanalen ook steeds belangrijker voor ‘client branding’ en new business development. Als gevolg hebben verschillende adviesbureaus hun websites recentelijk vernieuwd, zoals Kirkman CompanyQuintop Management Consultants, First Consulting, McKinsey & Company, Bain & Company en Necker van Naem.

Meer over online en social media in de adviesbranche: 
Online & social media essentieel voor adviesbureaus 
De voordelen van social media voor adviesbureaus 

Over First Consulting
In 2006 is First Consulting gestart met 5 consultants na een afsplitsing van een gerenommeerd Big 5 consultancy kantoor. Sinds de oprichting is het bedrijf snel gegroeid; inmiddels heeft de energy & utilities specialist haar 53ste adviseur verwelkomd. Het adviesbureau onderscheidt zich in de markt door een combinatie van inhoudelijke proceskennis, systeemkennis en operationele daadkracht. First Consulting is sinds april 2011 partner van Consultancy.nl.

Nieuws