Deloitte rondt splitsing en carve-out van JAT Airways af

21 april 2011 Consultancy.nl

Deloitte heeft de splisting en de carve-out van medewerkers en operationale activiteiten bij JAT Airways afgerond. In december 2010 werd bekendgemaakt dat de Servische overheid Deloitte heeft ingehuurd om hen te adviseren bij de herstructurering en verkoop van zijn noodlijdende nationale luchtvaartmaatschappij. De totale opdrachtwaarde wordt geschat op €1 miljoen.

JAT Airways is vorige maand gesplitst in twee aparte entiteiten: een bedrijf met “aantrekkelijke aandelen” dat ter verkoop wordt aangeboden en een ander bedrijf met schulden dat binnenkort wordt geliquideerd. De Servische overheid gaat in de komende maanden onder begeleiding van Deloitte kopers zoeken voor de overgebleven activiteiten van JAT Airways via een tender. De tender procedure wordt naar verwachting in juli 2011 opgestart.

Deloitte zal de Servische overheid de komende maanden verder ondersteunen met het targeten van potentiële acquisitie partners en algemene fusie & overname en carve-out ondersteuning. Het team van Deloitte bestaat uit consultants uit zijn financial advisory praktijk, Deloitte Financial Advisory Services (FAS) en zijn consulting-tak, Deloitte Consulting.

De Servische overheid besloot Deloitte in december 2010 in te huren omdat twee vorige pogingen om JAT af te stoten faalden, in 2007 en 2008. Het is onbekend welke adviesbureaus de regering bij beide pogingen hebben geadviseerd.

Nieuws