Deloitte begeleidt splitsing en verkoop JAT Airways

06 december 2010 Consultancy.nl

Deloitte heeft een fusie en overname project ter waarde van €1 miljoen gewonnen bij de Servische overheid. De overheid heeft Deloitte ingehuurd om hen te adviseren bij de herstructurering en verkoop van zijn nationale luchtvaartmaatschappij – JAT Airways.

Deloitte, het grootste consultancykantoor ter wereld, zal het niet-winstgevende staatsbedrijf voorbereiden op verkoop en helpen het in tweeën te splitsen. Hierdoor wordt een nieuw bedrijf met “aantrekkelijke aandelen” gecreëerd dat ter verkoop wordt aangeboden, en een ander bedrijf met schulden, dat later kan worden geliquideerd. De belangrijkste taken die Deloitte zal uitvoeren zijn:

- herstructurering van JAT Airways
- opzetten van de twee NewCo's
- carve-out van assets, liabilities, people en ICT
- targeten van potentiële acquisitie partners
- algemene fusie & overname en carve-out ondersteuning

Het team van Deloitte zal bestaan uit consultants uit zijn financial advisory praktijk, Deloitte Financial Advisory Services (FAS) en zijn consulting-tak, Deloitte Consulting.

De Servische overheid besloot Deloitte in te huren omdat twee vorige pogingen om JAT af te stoten faalden, in 2007 en 2008. Het is onbekend welke adviesbureaus de regering bij beide pogingen hebben geadviseerd.

Nieuws