Deloitte: Rijbewijs maximaal ?36 per gemeente

25 mei 2010 Consultancy.nl

Uit onderzoek van adviesbureau Deloitte blijkt dat de kosten die gemeenten in rekening brengen voor het vervaardigen van een rijbewijs uiteen lopen van €23 tot €65 euro. Ook kunnen de meeste gemeenten hun tarief niet voldoende onderbouwen.

Op basis van het rapport willen minister Eurlings (Verkeer) en staatsecretaris Bijleveld (Binnenlandse Zaken) realiseren dat gemeenten in de toekomst niet meer dan €36 euro voor een rijbewijs mogen vragen. Deloitte adviseert een maximumprijs van €36 euro. De wet waarin dit moet worden vastgelegd is in voorbereiding. De wet moet eerst nog behandeld worden door de Tweede Kamer.

Bij het onderzoek waren onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de ANWB betrokken. De ANWB noemt de maximumprijs een goede zaak. De toeristenbond verwacht dat de helft van de gemeenten het tarief naar beneden moet bijstellen. Verder wil de ANWB dat de consument voor zijn rijbewijs bij een gemeente naar keuze terechtkan, zodat hij niet is gebonden aan de prijs en de openingstijden van de gemeente waar hij woont.

Nieuws

Meer nieuws over