A.T. Kearney en i2 lanceren inkoop joint venture 2Source

23 januari 2001 Consultancy.nl

A.T. Kearney en i2 hebben de nieuwe joint-venture ‘2Source’ opgericht. 2Source gaat Strategic Sourcing-, Supplier Management-, Procurement- en contentoplossingen ontwikkelen voor internationale bedrijven. Volgens een analyse van beide oprichters zal hun nieuwe oplossing de komende drie jaar een besparing kunnen leveren van ruim $10 miljard voor de duizend grootste klanten wereldwijd.

A.T. Kearney is de management consulting dochter van de internationale IT-speler EDS. i2 Technologies is een leverancier van marktplaatsoplossingen. A.T. Kearney

2Source banner

Het gecombineerde product- en serviceaanbod van beide partijen wordt door het nieuwe bedrijf 2Source op de markt gebracht. A.T. Kearney brengt Strategic Sourcing- en Procurement-expertise in – het adviesbureau heeft naar schatting 500 consultants die gespecialiseerd zijn in sourcing en supply chain. Sinds 1995 heeft het consultingkantoor sourcing opdrachten uitgevoerd voor meer dan 200 grote bedrijven. De inbreng van i2 bestaat uit strategische Supplier Management-oplossingen voor selectie en inkoop van zowel directe als indirecte goederen.

Diensten die onderdeel worden van 2Source zijn onder meer:
- Plug-and-play sourcing
- Category Management-services
- veilingfunctionaliteit
- RFQ/RFP-oplossingen