Aon en BPC steunen onderwijsproject Eerst de Klas

15 september 2010 Consultancy.nl

Adviesbureaus Aon en The Brown Paper Company (BPC) hebben zich aangesloten bij het project Eerst de Klas. Eerst de klas is een initiatief van het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid. In het programma wordt excellente academici de kans geboden om hun carrière te starten als docent op een school voor voortgezet onderwijs. Ze werken daar drie à vier dagen per week, halen een eerstegraads lesbevoegdheid aan de universiteit, en participeren één dag per week in een leiderschapsprogramma.

Kwaliteit van onderwijs verhogen en lerarentekort reduceren

Het project Eerst de Klas heeft als einddoel om de kwaliteit van de lerarenopleidingen te verhogen en de instroom van academici in het onderwijs te vergroten. Nederland kampt met een lerarentekort, waardoor de branche een stimulans van nieuw aanbod benodigt. Het initiatief heeft ook als doel om het imago van het onderwijs als werkgever te verbeteren, waardoor op lange termijn het tekort kan worden gereduceerd. Andere bedrijven die het project ondersteunen zijn o.a. Siemens, ING, Aon, Corus, Connexxion, Stork Technical Services, Brezan, Alcatel-Lucent, TNO en RET.

Staatssecretaris Marja Van Bijsterveldt is enthousiast over de samenwerking met de nieuwe partners, Aon en The Brown Paper Company: “Op deze manier krijgen we meer hoogopgeleiden voor de klas en betere managers in het bedrijfsleven", aldus de staatssecretaris.

Nieuws