Celerant besteedt Europese recruitment uit aan CPH

22 juli 2011 Consultancy.nl

Celerant Consulting heeft een in-sourced rekruteringsdiensten-overeenkomst gesloten met het Europese recruitment bedrijf CPH. De rekruteringsorganisatie zal een direct sourcingmodel ontwikkelen en besturen. Daarmee kunnen nieuwe management consultants en business development specialisten door heel Europa worden gerekruteerd.

Alison Hodgson, Celerant's EMEA HR-directeur, zei: "Het contract met CPH volgt op een beoordeling van onze recruitment- en resourcingactiviteiten, waarmee zij ons hebben geholpen. CPH implementeert nu een aantal van de aanbevelingen, waaronder een veel sterkere capaciteit om kandidaten direct te rekruteren."

Adviesbureaus zijn belangrijke cliënten voor werving & selectiebureaus en headhunters. Als gevolg van een hoog personeelsverloop (het industriegemiddelde is naar schatting 15% tot 20% per jaar) hebben adviesbureaus een doorlopende vraag naar nieuwe werknemers. Ook is de adviesbranche in hoge mate cyclisch. Daarmee wordt bedoeld dat er in economisch gunstige tijden een enorme rekruteringsfocus is, en slechte economische omstandigheden een relatief grote downsizing met zich meebrengen. Bekende rekruteringsbedrijven in Nederland die samenwerken met adviesbureaus zijn Fairlane, Top of Minds, Michael Page, YER en Ebbinge.

Nieuws

Meer nieuws over