Capgemini tekent outsourcingcontract met Renault

15 december 2009 Consultancy.nl

ICT dienstverlener Capgemini heeft een driejarig outsourcingcontract getekend met Renault Group, waarmee het een van de geselecteerde outsourcingpartners van de autofabrikant wordt.

Het adviesbureau neemt de verantwoordelijkheid voor het optimaliseren en aansturen van een kwart van Renault Group’s applicatieportfolio over de gehele applicatiecyclus. Meer dan 180 professionals van Capgemini zullen deel uit maken van het project, dat technische en functionele updates en verbeteringen, technische ondersteuning en applicatieontwikkeling zal omvatten in Procurement, Quality en Sales.

“Om in contact te komen met de continu ontwikkelende behoeften van gebruikers is een goede kennis van hun industrie essentieel. Dit maakt een goede uitlijning tussen de geleverde diensten, huidige projecten en prioriteiten mogelijk. Capgemini heeft de benodigde functionele en industriële deskundigheid, samen met een groot talent voor innovatie vanuit hun ervaring met andere autofabrikanten. Deze factoren samen creëren de ideale condities voor de behoeften van Renault”, zei Francois Gitton, Deputy CIO van Renault.

Capgemini’s bewezen expertise in outsourcing en zijn goede kennis van de uitdagingen waar de auto-industrie voor staat, gecombineerd met het werk van dochteronderneming Sogeti met Renault, speelden een sleutelrol in de beslissing van de autofabrikant om Capgemini te kiezen als zijn nieuwe partner in Application Development en Maintenance.

“Dit contract is een geweldige kans om een sterk partnerschap met Renault op te bouwen. Onze toewijding is zowel zichtbaar in de lengte van het project als in onze ambitie om het bedrijf in zijn toekomstige uitdagingen te ondersteunen”, zei Alain Donzeaud, lid van Capgemini Group’s Executive Committe.

Nieuws

Meer nieuws over