Braziliaanse stervoetballer Ronaldo wordt consultant

17 september 2010 Consultancy.nl

Een opmerkelijk bericht vanuit Brazilië. De Braziliaanse voetballer Ronaldo, topscorer in de geschiedenis van de wereldbeker, heeft aangekondigd dat hij consultant wordt. Ronaldo wordt voorzitter van het gespecialiseerd adviesbureau 9ine en wil zich naar eigen zeggen na zijn actieve voetbalcarrière "volledig toeleggen op consultancy".

Adviesbureau 9ine

Het adviesbureau 9ine is opgericht door marketing & communicatie-multinational WPP. De naam van het adviesbureau verwijst naar het nummer dat Ronaldo als speler draagt. Het nieuwe bureau zal consultancy kantoren openen in Londen en het Braziliaanse Sao Paulo.

WK en Olympische Spelen in Brazilië

Het bureau moet inspelen op de verwachte explosie van de Braziliaanse sportmarkt in de aanloop naar het volgende wereldkampioenschap voetbal over vier jaar en de volgende Olympische zomerspelen over zes jaar. Beide evenementen worden in Brazilië georganiseerd. Het bureau moet advies verstrekken aan bedrijven die in Brazilië willen investeren en moet management en consulting diensten aanbieden aan topatleten.

Nieuws

Meer nieuws over