Booz partner Ab Klink in RvT Stichting Vluchteling

23 februari 2012 Consultancy.nl

Ab Klink (51), hoofd van de zorgmarkt praktijk bij strategisch adviesbureau Booz & Company en voormalig minister van Volksgezondheid, wordt de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Vluchteling. Klink volgt Andrée van Es op, die eind 2011 terugtrad en voor GroenLinks in Amsterdam wethouder werd. In een korte reactie laat Klink weten met zijn nieuwe toezichthouderschap "graag een steentje te willen bijdragen aan het bieden van een helpende hand aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd."

De raad van toezicht controleert het bestuur van Stichting Vluchteling. Voorzitter van de Stichting is Femke Halsema, voormalig GroenLinks-leider. Alle leden van het bestuur en de raad van toezicht doen hun werk voor Stichting Vluchteling onbetaald.

Klink is sinds december 2011 ook lid van de Raad van Toezicht van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Daarnaast geeft de oud-minister les aan de Universiteit van Amsterdam als hoogleraar zorg, arbeidsmarkt en politieke sturing.

Ab Klink - Booz & Company

Verheugd met benoeming
Directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen is verheugd met de benoeming van Klink. Ze roemt zijn brede bestuurlijke ervaring en omvangrijke netwerk. Daarnaast is ze van mening dat de Klink de stichting verder kan professionaliseren: “Ik denk dat we met bestuurders als Klink en Femke Halsema klaar zijn voor de toekomst,” zegt Ceelen.

Over Ab Klink
Ab Klink (51) leidt sinds mei 2011 de adviespraktijk voor de Nederlandse zorgmarkt bij strategisch adviesbureau Booz & Company. Sinds 1 september 2011 heeft hij een aanstelling als hoogleraar Zorg, arbeidsmarkt en politieke sturing aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1985 behaalde Klink zijn doctoraalexamen sociologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waarna hij in 1991 promoveerde in de rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Van 1992 tot 1999 bekleedde hij diverse functies op het ministerie van Justitie. Daarna leidde Klink tot 2007 het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. In 2003 werd hij lid van de Eerste Kamer voor deze partij. En van 2007 tot 2010 was hij minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport in het kabinet Balkenende IV.

Nieuws

Meer nieuws over