Big Four kantoren zoeken duizenden nieuwe adviseurs

06 oktober 2010 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Big Four kantoren hebben de komende jaren agressieve recruitment doelstellingen aangekondigd. De plannen duiden erop dat de adviesbranche over de volle breedte van de markt weer in de lift zit.

KPMG

Advies- en accountantsorganisatie KPMG zoekt de komende drie jaar 8,000 nieuwe medewerkers in Europa. Alleen al in Groot-Brittannië wil het bedrijf 3,00 nieuwe mensen aannemen, ondanks de aankondiging van de Britse regering dat ze sterk gaan bezuinigen op externe adviseurs. ‘We hebben een aantal moeilijke jaren achter de rug, maar we zien weer volop kansen ontstaan’, zegt John Griffith-Jones, partner van KPMG Europe in een gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times.

Ernst & Young

Concurrent Ernst & Young heeft onlangs ook ambitieuze groeidoelstellingen aangekondigd. Alleen al in de VS zoekt het adviesbureau 6,000 starters in het komende jaar. Ook in zijn overige grote markten heeft de Big 4 firma hogere wervings targets aangekondigd dan het jaar daarvoor. Ernst & Young Nederland komt naar verwachting later met details over zijn groeiplannen.

PwC en Deloitte 

KPMG en Ernst & Young zijn niet de enige die agressief aan het werven zijn. Na de forse saneringen als gevolg van de economische malaise de afgelopen jaren, zijn ook Deloitte en PwC grootschalig op zoek naar nieuw personeel. Beide kantoren komen binnenkort ook naar buiten met hun formele groeitargets.