Berenschot: 3% meer salaris voor bouwsector in 2011

18 augustus 2011 Consultancy.nl

Medewerkers in de bouw rekenen dit jaar op 3,1% salarisverhoging. Dat blijkt uit de studie “Cobouw Salarisonderzoek in de Bouw”, gehouden onder ruim 1,200 werknemers van aannemers, architectenbureaus, ingenieurbureaus, installatiebedrijven, corporaties en overheden. De enquête werd in mei uitgevoerd door het dagblad Cobouw in samenwerking met organisatieadviesbureau Berenschot.

De gemiddelde bouwmedewerker ziet de toekomst daarmee een stuk positiever in dan een half jaar geleden. In het najaar van 2010 waren medewerkers van meerdere deelsectoren in de bouw erg negatief over hun loonontwikkeling, loopbaanontwikkeling en het aantal vacatures. Uit dit laatste onderzoek kwam een veel positiever beeld naar voren.

Het gemiddelde salaris in de bouw steeg in 2011 tot nu toe met 3,1%. In 2010 nam het salaris in de bouw gemiddeld slechts 2,6% toe. Medewerkers van grond-, weg- en waterbouwbedrijven hebben in 2011 de meeste loonsverhoging gekregen: zij ontvingen 4,3% extra salaris. Architectenbureaus en werknemers van toeleverende bedrijven kregen 3,4% op hun loon. In 2010 hadden ambtenaren met 4,3% de hoogste salarisstijging.