BearingPoint: Green Supply Chain heeft hoge prioriteit

15 juni 2011 Consultancy.nl

Green Supply Chain is een topprioriteit voor een groot deel van de belangrijkste operations- en supply chain-belanghebbenden.

70% van de onderzochte bedrijven over alle grote sectoren zei dat een groene supply chain een echte economische prioriteit is. 47% van de bedrijven bereikt de return on investment van een groene supply chain binnen drie jaar. Daarnaast gebruikt meer dan de helft van de Europese bedrijven nu milieucriteria om hun supply chain-prestaties te beoordelen. Tweederde van de bedrijven heeft een groen beleid voor hun aankopen ingevoerd, of heeft zo’n beleid gepland.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt duidelijk dat executive managements steeds meer geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van producten met een lage milieu-impact. “Wat vroeger werd gezien als een beperking, wordt nu beschouwd als een mogelijkheid”, aldus de consultants.

Het onderzoek van BearingPoint werd gehouden onder 600 Europese besluitvormers met een positie binnen de supply chain, duurzame ontwikkeling of productieafdelingen in 2010 en 2011.

Nieuws

Meer nieuws over