Barry Salzberg nieuwe wereldwijde CEO van Deloitte

07 april 2011 Deloitte

Per 1 juni 2011 wordt Barry Salzberg de nieuwe wereldwijde CEO van Deloitte

Deloitte heeft vandaag aangekondigd dat Barry Salzberg is gekozen als de nieuwe CEO van het wereldwijde Big Four kantoor. Salzberg zal zijn nieuwe functie aanvaarden op 1 juni 2011, met de ingang van het nieuwe boekjaar.

Salzberg is de opvolger van Jim Quigley, die zijn termijn uitdient en vanaf 1 juni 2011 een senior client service rol zal gaan vervullen als senior partner binnen de Amerikaanse Deloitte-organisatie. De aanstelling van Salzberg is onderdeel van een rigoureuze, omvangrijke benoemingsronde die elke vier jaar plaatsvindt en alle member firms van het wereldwijde DTTL-netwerk bestrijkt.

Als nieuwe CEO van Deloitte wordt Salzberg verantwoordelijk voor een netwerk van 53 member firms dat actief is in 150 landen, met meer dan 170.000 werknemers wereldwijd. “Het vertrouwen dat het netwerk in dit historische tijdsgewricht heeft gesteld in mijn leiderschap is bijzonder eervol”, aldus Salzberg. “Ik heb de afgelopen jaren nauw samengewerkt met Jim Quigley en ik bewonder zijn inzet voor een sterke wereldwijde cultuur en gedeelde waarden binnen Deloitte, die hebben geleid tot onze huidige, leidende rol in de markt. Ik kijk ernaar uit DTTL te leiden en bij te dragen aan verdere groei van de bedrijven binnen het Deloitte-netwerk, met blijvende focus op de kwaliteit en client service die onze wereldwijde member firms consistent nastreven”.

Tijdens zijn loopbaan van meer dan 30 jaar binnen de Amerikaanse member firm van het adviesbureau heeft de 57-jarige Salzberg indrukwekkende successen geboekt in diverse leidinggevende functies. In 2007 werd hij gekozen tot CEO van Deloitte LLP in de VS, zijn huidige functie. Hier heeft hij zich toegelegd op uitbreiding van de activiteiten, met succesvolle transacties zoals de overname van de overheidsactiviteiten van IT-consulting firm BearingPoint, en heeft hij een ongekende investering gedaan in talent, met initiatieven als Deloitte University - een ultramoderne instelling voor studie en ontwikkeling die later dit jaar in de VS zal worden geopend.

Salzberg was eerder managing partner voor de VS en managing partner van de fiscale praktijk van Deloitte. Hier heeft hij bijgedragen aan een imposante stijging van het marktaandeel, waarvoor hem diverse awards en eervolle vermeldingen ten deel zijn gevallen. Salzberg trad in 1977 toe tot Deloitte in de VS, waar hij in 1985 partner werd.

Salzberg is lid van de Board of Directors van Deloitte in de VS, van het Executive Committee van Deloitte en van de Board of Directors van Deloitte. Salzberg haalde een bachelor in accounting aan het Brooklyn College, een bachelor in rechten aan de Brooklyn Law School en een master in rechten aan de New York University School of Law.

Nieuws