Bain & Company: luxe verliest glans door kredietcrisis

21 oktober 2008 Nu.nl

De markt voor luxegoederen staat een zware tijd te wachten. Door de financiële crisis zullen consumenten minder trek hebben om hun portemonnee te trekken voor exclusieve mode, juwelen en meubelstukken van grote ontwerpers.

Dit blijkt uit een studie die de internationale adviesfirma Bain & Company dinsdag heeft gepresenteerd. In het vierde kwartaal zal de markt al met 1 procent krimpen. Het is nog maar de vraag of er in 2009 herstel komt, aldus Bain & Company. In totaal zal er dit jaar wereldwijd zo'n 175 miljard euro aan luxe goederen worden besteed.

Problemen

Producenten krijgen de grootste problemen in de Verenigde Staten, Japan en Europa. Opkomende markten, waar rijkdom nog maar net wordt geëtaleerd, maken dit gedeeltelijk goed.

De Italiaanse mode-industrie maakt zich niet al te veel zorgen. "De groei blijft dit jaar beperkt in vergelijking met de voorgaande vier jaren, maar er is nog steeds groei", aldus voorzitter Armando Branchini van de brancheorganisatie Altagamma.

Consumenten

Consumenten zullen zich minder willen profileren met nieuwe juwelen en horloges, maar schoenen blijven een belangrijke accessoire. Vrouwen doen op dat gebied geen concessies, beweert Altagamma.

Nieuws

Meer nieuws over