Bain & Co. komt op voor strategie consulting branche

23 mei 2011 Consultancy.nl

Bain & Company, een van ‘s werelds grootste strategy- en managementadviesbureaus, is opgekomen voor de strategieadviesbranche. Volgens het adviesbureau is de industrie niet besmet door het interne handelsschandaal dat concurrent McKinsey achtervolgt.

Juryleden in de V.S beraden zich momenteel over de beschuldigingen aan het adres van hedge fund-manager Raj Rajaratnam. Hij zou door handelen met voorkennis meer dan $63 miljoen hebben verdiend, nadat hij naar verluidt bedrijfsgeheimen van Rajat Gupta ontving. Gupta was in het verleden wereldwijd managing director van McKinsey & Company. Gupta en Rajaratnam hebben alle beschuldigingen ontkend. Hoewel de beschuldigingen verwijzen naar een periode nadat Gupta McKinsey al had verlaten, heeft de zaak een schaduw over de strategy consulting branche geworpen, vooral in de V.S. Terwijl strategieconsultants volledige vertrouwelijkheid in hun werk prediken, zijn klanten steeds vaker bezorgd over de veiligheid van de informatie die zij aan hun externe adviseurs geven.

Orit Gadiesh, voorzitter van Bain & Company, zei echter dat haar bedrijf geen enkele vraag van klanten heeft gekregen na het schandaal. Ook zag zij geen reden om iets binnen het bedrijf te veranderen. Volgens Gadiesh heeft Bain al 30 jaar een sterke cultuur van risicomanagement, met verplichte trainingen, controles op locatie, wekelijkse herinneringen en restricties op het type investeringen die een werknemer kan maken. “Toen ik voorzitter werd, heb ik voor mezelf gezegd dat ik nooit direct in aandelen zou gaan handelen, waar ook ter wereld, omdat ik niet weet waar we in de wereld zouden kunnen werken”, vertelde zij aan de Financial Times gedurende het ‘World Economic Forum on Latin America’ in Rio de Janeiro.

Voor meer informatie over strategie consultancy bekijk StrategyConsulting.nl

Nieuws