Atos koopt ICT sportconsultancy MSL Group

19 januari 2012 Consultancy.nl

Atos heeft een aandeel van 50% gekocht in MSL Group, een gespecialiseerd adviesbureau dat grote, internationale sportevenementen ondersteunt. Bij de deal bereikten beide bedrijven overeenstemming over een constructie waarbij Atos de mogelijkheid krijgt om ook de overige aandelen komend jaar te kopen. De overeenkomst zal naar verwachting op 31 maart 2012 worden afgerond.

MSL Group heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer €15 miljoen. Atos en MSL Group zijn overigens niet onbekend voor elkaar: ze werkten al samen sinds de Olympische Zomerspelen van 1992 in Barcelona.

Atos - MSL Group

In de afgelopen twee decennia heeft MSL Group zijn diensten geleverd in meer dan 50 landen en daarbij diverse grote sportevenementen ondersteund, zoals de Olympische Spelen en Paralympics, de Asian Games, de Tennis Master Series en de Commonwealth Games. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische en Paralympische Spelen. De twee bedrijven zullen samen meer dan 500 gespecialiseerde zakelijke technologen en bijna 5000 IT-experts in dienst hebben. Het hoofdkantoor van zowel Atos Major Events en MSL Group is gevestigd in Spanje.

Patrick Adiba, Chief Executive Officer Olympics & Major Events bij Atos, zei: “De aankondiging van vandaag is een grote mijlpaal in onze strategie om de wereldwijde IT-leider te zijn voor grote evenementen. We hebben een sterke geschiedenis in deze specialistische IT-sector, door 50 succesvolle internationale evenementen sinds 1989 te hebben ondersteund. Nu we onze krachten bundelen met MSL Group hebben we een versterkte portfolio, die zal verzekeren dat onze zakelijke technologen verder kunnen schrijven aan de geschiedenis van (sport)evenementen over de hele wereld. Als bedrijf kunnen we ons marktaandeel vergroten, en onze waarde uit elke deal.”

Jose Alberto Jaen, oprichter van MSL Group, liet weten: “Ik ben zeer verheugd dat ik met Atos zal samenwerken, een erkende leider in de IT-sportindustrie. Onze ervaring en expertise zijn van extreem toegevoegde waarde en ik ben bijzonder blij dat wij, door deze deal, de mogelijkheid hebben om sommige van ’s werelds grootste sportevenementen te kunnen ondersteunen.”

Nieuws

Meer nieuws over