Accenture wint outsourcing opdracht bij Thomas Cook

31 oktober 2011 Consultancy.nl
Profiel

Accenture heeft een tienjarig technologieadvies- en outsourcingcontract gewonnen bij de Thomas Cook Group. Het management en ICT adviesbureau zal de Europese technologie-infrastructuur van de reisorganisatie transformeren en beheren.

Onder de overeenkomst zal Accenture een behendige IT-infrastructuur ontwerpen en implementeren. Deze nieuwe infrastructuur zal gebaseerd zijn op cloud-technologieën om IT-operations, -processen, -methoden en -systemen te transformeren. Hiermee kan een platform worden geleverd voor efficiënte groei van het bedrijf. Daarnaast zal Accenture technologie-infrastructuurmanagement leveren, maar ook IT-servicelevering, servicemanagement, servicedesk, data center services, workspace services, netwerkdiensten en veiligheidsdiensten. Verder levert Accenture ook nog eens financiële en accounting BPO-diensten aan Thomas Cook als onderdeel van het contract.

“We zijn zeer tevreden over de uitbreiding van onze samenwerking met Accenture. Zij kunnen hun wereldklasse expertise en capaciteiten gebruiken om onze IT-operations te transformeren, door nieuwe, fijngebouwde technologie te implementeren die ‘cloud-enabled’ is”, zei Gary Edwards, Group CIO bij Thomas Cook Group. “Hiermee kan Thomas Cook significante besparingen realiseren, terwijl we de behendigheid creëren die we nodig hebben om aan de klantenbehoeften te voldoen.”