Accenture wint logistiek project bij Universal Music

03 januari 2011 Consultancy.nl
Profiel

Accenture heeft aangekondigd dat het zijn relatie met Universal Music Group (UMG), ’s werelds grootste platenmaatschappij, heeft uitgebreid. De uitspraak volgt op de succesvolle afronding van een tweejarige samenwerking waarin het adviesbureau UMG adviseerde over supply chain en logistiek vraagstukken.

Onder de voortgezette samenwerking zal Accenture nu zijn Retail Services Platform leveren aan alle wereldwijde verkooppunten van UMG. Dit nieuwe platform zal UMG alternatieve middelen verschaffen om digitale content te distribueren naar zijn internationale business partners en consumenten. Het platform geeft de platenmaatschappij een flexibele en geautomatiseerde productie- en distributieservice.

Het werkt samen met veel van UMG’s business systems, en neemt alle noodzakelijke audio, video, artwork en metadata op voordat de inhoud wordt getranscodeerd naar de vele digitale specificaties van meer dan 750 online en mobile business partners wereldwijd. Het systeem zal het de Universal Music-entiteiten tevens mogelijk maken de producten direct aan fans te verkopen. Het representeert een kosteneffectieve manier om nieuwe muziekdiensten te lanceren, en levert één platform dat alle content en kosten zal aansturen.

Boyd Muir, Chief Financial Officer (CFO) van UMG, zei: “We hebben in de afgelopen jaren in de digitale wereld met Accenture samengewerkt en zijn zeer tevreden met de diensten, vooral gedurende ons meest recente drukke seizoen. Op de kracht van deze ervaring zijn we overeengekomen samen verder te gaan en onze retail en connected based services uit te breiden. We zijn blij dat onze relatie met Accenture groeit.”

“Accenture is verheugd om voort te bouwen op zijn recente successen met Universal Music”, zei Oday Abbosh, managing director bij Accenture’s Media & Entertainment industriegroep. “De kans om onze hosted retail services met UMG te doen groeien op een internationale basis is een nalatenschap voor onze diepe kennis en innovatieve oplossingen. We zijn zeer blij over de verbreding van onze relatie met ’s werelds grootste platenmaatschappij."