Accenture wint project van $156m bij Starwood Hotels

10 mei 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft een meerjarig IT transformatie contract gewonnen van Starwood Hotels & Resorts, één van ’s werelds grootste hotel- en resort ketens. Accenture zal verscheidene informatietechnologie (IT) outsourcingdiensten leveren onder een meerjarig contract met een waarde van meer dan $200 miljoen (circa €156 miljoen).

Onder de voorwaarden van het contract zal het adviesbureau een geïntegreerde IT solution leveren aan Starwood, waaronder end-to-end applicatie- en infrastructuurmanagement. Applicatie outsourcing-diensten bestaan onder andere uit de ontwikkeling, testing en het onderhoud en functioneren van de applicaties. Infrastructuur outsourcingdiensten bestaan onder andere uit server- en opslagmanagement, data center management, end-user computing, netwerkmanagement en service desk management.

De diensten zullen Starwood de mogelijkheid geven de kwaliteit en efficiëntie van zijn IT operations te verbeteren. Daarnaast zal Starwood IT beter in staat zijn te focussen op het brengen van nieuwe innovaties in de markt, om Starwood’s competitieve positie te verbeteren.

Todd Thompson, CIO van Starwood, zei: “Dit programma met Accenture is de sleutel tot de doorgaande transformatie van IT bij Starwood richting een team dat uitstekend opereert en initiatieven leveren die de zakelijke resultaten opstuwen. Naast verbeterde kwaliteit en efficiëntie zijn we blij met de voortdurende gelegenheden om met Accenture te werken en de innovatie in ons bedrijf te vergroten en versnellen.”

“Accenture is blij om een vitale rol in de IT transformatie van Starwood te hebben”, zei Umar Riaz, een senior executive bij Accenture. “Door onze ervaring in het leveren van applicatie en infrastructuur outsourcingdiensten te combineren met onze diepe kennis van de hospitality industrie, zijn we in staat consistente, kostenefficiënte en innovatieve IT consulting solutions aan Starwood te leveren, nu zij verder op zoek zijn naar een platform voor vruchtbare groei.”