Accenture levert ICT consultancy aan Hilton Hotels

28 december 2010 Consultancy.nl

Accenture heeft een meerjarige, wereldwijde overeenkomst gesloten met Hilton, de grootste hotelgroep in de wereld. Accenture zal IT consulting diensten (hotelmanagementsysteem en transactionele websites) leveren aan de meer dan 3,600 Hilton hotels wereldwijd.

Onderdeel van de overeenkomst betreft ook de ondersteuning van een wereldwijde service desk voor de hotels. De diensten worden geleverd via het global delivery-netwerk van Accenture en in samenwerking met Avanade.

“We zijn blij om Accenture te kunnen verwelkomen, één van ’s werelds leidende technologiebedrijven”, zei Robert Webb, Hilton Worldwide’s Chief Information Officer. “Accenture’s globale ervaring in de hotelindustrie en bestaande kennis van Hilton Worldwide’s systemen zal het ons mogelijk maken onze next-generation systeemcapaciteiten verder te verkennen.”

Deze overeenkomst maakt Accenture een van de stichtende leden van de Hilton Worldwide Innovation Collaborative, een consortium van technologieleiders die samenwerken om scherpe oplossingen te leveren voor gevarieerde zakelijke behoeften. Met zijn partners zal Hilton Worldwide zijn operationele efficiëntie versterken en een ervaring van wereldklasse voor gasten blijven leveren.

“We zijn trots om Hilton Worldwide’s internationale netwerk te mogen ondersteunen als het jongste lid van hun Innovation Collaborative”, zei Michael Boushka, leidinggevende bij Accenture’s Transportation and Travel Services praktijk. “We zullen onze toonaangevende diensten gebruiken om de technologische capaciteiten van het bedrijf te versterken en de efficiëntie te verbeteren, zodat het personeel van Hilton Worldwide zich kan concentreren op het innoveren van de hotelarena.”

Nieuws

Meer nieuws over