Accenture implementeert gezichtherkenning op schiphol

19 juli 2011 Consultancy.nl

Accenture gaat op Amsterdam Airport Schiphol een toepassing voor automatische grenspassage leveren. Dit gebeurt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Accenture levert 36 elektronische grenspassage-poorten voor gebruik op de luchthaven. De toepassing voor automatische grenspassage maakt gebruik van de laatste biometrische technologieën. Op basis van gelaatsherkenning worden de identiteit en het paspoort van passagiers gecontroleerd.

Accenture heeft in samenwerking met Vision-Box reeds soortgelijke automatische grenspassage-programma’s geïmplementeerd op luchthavens in de UK, Portugal en Finland. Door de inzet van zelfservice-systemen is het mogelijk om de grenspassage van grote hoeveelheden reizigers snel en klantgericht af te handelen. In het project in Nederland werkt Accenture samen met Vision-Box en Capgemini aan de ontwikkeling en implementatie van de oplossing. Dit samenwerkingsverband is tevens verantwoordelijk voor de training, support en onderhoud van de elektronische grenspassage-poorten op Schiphol.

Richard Camman, Senior Executive bij Accenture Health & Public Service: “Grensovergangen over de hele wereld zijn nu drukker dan ooit door het toenemend aantal reizigers en benodigde documenten en verhoogde complexiteit van visumaanvragen. Samen met onze partners heeft Accenture ruime ervaring met elektronische grenspassage op diverse internationale luchthavens.

Nieuws

Meer nieuws over