Accenture helpt Amerikaanse luchthavens met US VISIT

02 april 2012 Consultancy.nl

Accenture heeft een eenjarig contract ter waarde van $71 miljoen gewonnen bij het Amerikaanse ministerie voor Binnenlandse Veiligheid (The U.S. Department of Homeland Security (DHS)). Het adviesbureau gaat de Amerikaanse douane en politie op luchthavens ondersteunen bij de beslissing of passagiers de VS in mogen.

Volgens de overeenkomst assisteert Accenture bij het “US-VISIT”-programma van het ministerie. “US-VISIT” is een afkorting voor United States Visitor and Immigrant Status Indicator Technology, een biometrisch en biografisch identiteitsbeheersysteem waarmee passagiers worden gescreend. Accenture werkt sinds 2004 aan het US-VISIT-programma, en heeft daarin de operationele verantwoordelijkheid voor het Automated Biometric Identification System (IDENT). In de afgelopen jaren is IDENT de grootste biometrische identiteitsoplossing ter wereld geworden. Het systeem verwerkt meer dan 300.000 passagiers per dag, en beschikt over een database van meer dan 130 miljoen opgeslagen passagiersgegevens. De gemiddelde responsietijd voor gebruikers is minder dan tien seconden.

Uitbreiding van functionaliteit
Accenture zal komend jaar onder andere de functionaliteit van het systeem uitbreiden en het aantal typen biometrische gegevens vergroten. Ook kunnen gegevens op termijn worden uitgewisseld met bijvoorbeeld de Amerikaanse ministeries van Justitie en Defensie.

Accenture ook werkzaam voor Europese vliegvelden
In juli vorig jaar werd bekend dat het adviesbureau een opdracht heeft gewonnen om de automatische grenspassage bij Schiphol te implementeren. Accenture levert 36 elektronische grenspassagepoorten aan de luchthaven. Het heeft in Europa al eerder soortgelijke projecten uitgevoerd voor luchthavens in de UK, Portugal en Finland.

Nieuws