A. Ficq-Bax partner bij Boer & Croon Management

13 februari 2015 Consultancy.nl

De interim praktijk van het voormalige BoerCroon, Boer & Croon Management, heeft per 1 januari Annelore Ficq-Bax tot Partner benoemd. Ficq-Bax zal zich in haar nieuwe rol voornamelijk richten op interim management en executive search in Zuidwest-Nederland.

Annelore Ficq-Bax heeft ruim 10 jaar ervaring in executive search en heeft verschillende managementfuncties in business development en sales ingevuld. Ze begon haar carrière bij KPN, waar ze diverse functies bekleedde in Marketing & Sales, Operations, Management en Human Resources. Daarna werd zij aangesteld als hoofd Business Development & Acquisitie bij vastgoedspecialist RVG Woningen. Begin 2005 werd Ficq-Bax tot Partner benoemd bij Boyden, een internationaal bureau dat gespecialiseerd is in executive search en talent-adviesdiensten. Daarna vertrok zij naar branchegenoot Maes & Lunau Executive Search, waar ze aangesteld werd als Principal Consultant.

Annelore Ficq-Bax

Begin 2012 besloot Ficq-Bax om op eigen benen te staan, en richtte ze haar eigen werving- en selectiebureau op: Ficq & Partners. De dienstverlening van het boutique recruitmentkantoor bestond uit onder meer executive search en coaching. Per 1 januari 2015 heeft Ficq-Bax zich verbonden aan Boer & Croon Management*. In haar nieuwe rol gaat ze zich richten op de verdere uitbouw van het bureau, waarbij haar focus zal liggen op interim management en executive search, in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector, met een focus op opdrachtgevers in Zuidwest-Nederland. Tot het netwerk van Ficq-Bax behoren onder meer maritieme, ICT, vastgoed en technische bedrijven, en instellingen in het onderwijs en de zorg.

Naast haar werkzaamheden voor Boer & Croon is Ficq-Bax lid van het Raad van Toezicht van Scoop, het Zeeuws instituut voor sociale & culturele ontwikkelingen en Salda, een onderwijsinstelling die MBO en volwasseneneducatie aanbiedt in Zeeland. Ze heeft een master in Economic Geography, behaald aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

* Boer & Croon Management is actief op drie gebieden: executive management, young executive management (inzet van jong talent) en executive search (search & selectie van bestuurders).

Nieuws

Meer nieuws over