Accenture voegt 250 nieuwe professionals toe in Ierland

06 februari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het wereldwijde technologie- en consultancybureau Accenture heeft plannen bekendgemaakt zo’n 250 nieuwe professionals aan te nemen in Ierland, die in de hoofdstad gevestigd worden. De nieuwe banen zullen een mix vormen van starters- en professionele functies op het gebied van technologie en ‘digital’. Volgens de Ierse minister voor werkgelegenheid zorgt de uitbreiding van Accenture voor een enorme boost van de Ierse technologiesector.

Management consulting- en technologie dienstverlener Accenture kondigde onlangs het plan aan om voor het einde van augustus 2015 250 nieuwe collega’s aan te nemen in Ierland, die in Dublin zullen worden gevestigd. Het gaat om verschillende industriële en digitale rollen, voor zowel net afgestudeerden (50) als ervaren kandidaten (200). Met de toevoeging van de nieuwe collega’s zal Accenture’s personeelsbestand uit zo’n 1.850 werknemers bestaan.

Om de openstaande functies in te vullen zoekt het consultancybureau naar professionals met technologische, digitale en analytische vaardigheden, vooral op gebieden als SAP, Oracle, cloud computing en analytics. Bovendien zoekt het kandidaten met industrie-specifieke expertise, waaronder op het gebied van financial services, communicatie, media & entertainment, en food & agriculture.

Accenture - Dublin - Ierland

In reactie op de aankondiging geeft Alastair Blair, Country Head van Accenture Ierland, aan: “We zoeken gemotiveerde, vaardige professionals die onze passie en toewijding  voor klantenservice delen. Zij krijgen toegang tot de nieuwste technologie en ontvangen training en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling om hun business, industrie en technische vaardigheden uit te breiden.”

Volgens Richard Bruton, de Ierse minister van werkgelegenheid (en ondernemerschap en innovatie), geven de nieuwe banen bij Acenture Ierland’s technologiesector een enorme boost: “Technologie vormt de kern van onze actieplannen voor banencreatie. Niet alleen is de ICT sector een belangrijk groeigebied, maar veranderen nieuwe technologieën de businessmodellen van vandaag en bieden ze kansen voor nieuwe producten en diensten binnen ieder segment van de economie. De aankondiging dat Accenture, een toonaangevende organisatie op dit vlak, zijn operaties in Ierland uitbreidt en 250 banen creëert, betekent een enorme opsteker voor deze sector.”

Gerelateerd nieuws
De aankondiging vormt alweer de tweede uitbreiding van Accenture in korte tijd. Recentelijk kondigde het consultancybureau aan om 1.600 nieuwe professionals aan te nemen in de UK.