Dubai sluit meerjarig consultancycontract met BCG

28 januari 2015 Consultancy.nl

De Economic Council of Dubai heeft een meerjarig consultancycontract gesloten met The Boston Consulting Group. Als onderdeel van de overeenkomst zal de adviseur de Council van adviesdiensten voorzien op het vlak van beleid, economie, organisatie en financiën.

In december vorig jaar lanceerde Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de machthebber in Dubai, het ‘Dubai Plan 2021’, een nieuw plan die de economische visie van het emiraat voor de komende zes jaar uitstippelt. Het plan streeft ernaar de positie van het emiraat te versterken als “wereldwijd centrum” binnen een aantal sectoren, waaronder de luchtvaart*. Ook omhelst het plan de lancering van de Dubai Smart City strategie, een initiatief om van Dubai de hoofdstad van de Islamitische economie te maken, en de doelstelling om van verschillende lokale bedrijven wereldwijde spelers te maken.

Dubai

Om de realisatie van ‘Dubai Plan 2021’ te ondersteunen heeft de overheid een zakendeal gesloten met het Amerikaanse strategy consultancybureau The Boston Consulting Group. “BCG is de leidende wereldwijde adviseur op het gebied van strategie voor klanten in de private, publieke, en non-profit sectoren. We zijn verheugd om samen te werken met BCG en zien uit naar de uitkomsten van de overeenkomst die we getekend hebben, en hoe we gezamenlijk de overheid van Dubai kunnen ondersteunen in dit nieuwe tijdperk,” zegt Hani Al Hamli, secretaris-generaal van de Dubai Economic Council (DEC).

Joerg Hildebrandt, hoofd van BCG Midden-Oosten, voegt toe: “De DEC speelt een belangrijke speler in de realisatie van Dubai’s ambities. We zijn verheugd dat we met hun kunnen samenwerken.”

Familiebedrijven
Naast het helpen van overheidsinstellingen en bedrijven met zakelijke adviesdiensten, zal er ook veel aandacht uitgaan naar familiebedrijven in de regio. Recent onderzoek van McKinsey & Company onthult dat 67% van de bedrijven door families gerund wordt in het Midden-Oosten. Om het potentieel van familiebedrijven te kapitaliseren heeft de DEC het segment bestempeld heeft als een van de belangrijkste aandachtsgebieden. In het verlengde hiervan heeft BCG de opdracht gekregen om een raamwerk te ontwikkelen die familiebedrijven van alle groottes helpt bij het behalen van hun familie- en zakelijke doelen. “Kijkend naar de enorme bijdrage van familiebedrijven aan GCC economieën, en voornamelijk de economie van de VAE, zijn wij verheugd om samen te werken met DEC om lokale familiebedrijven te helpen ontwikkelen en optimaliseren waar nodig,” zegt Marc Dahlke, hoofd van BCG’s familiebedrijven praktijk in het Midden-Oosten.

Hani Al Hamli en Joerg Hildebrandt

Volgens Dahlke is er een grote vraag naar strategie en coaching in het familiebedrijf segment, binnen een breed spectrum van onderwerpen: “We ervaren een grote vraag voor het optimaliseren van bedrijfsstructuren en governance, portfolio’s en uitbreidingsplannen – via ofwel IPO, M&A, joint ventures, enzovoort. We zien ernaar uit om een bijdrage te leveren aan het framework voor familiebedrijven.”

* Volgens een recent onderzoek van Oxford Economics zal de economiewijde bijdrage van de luchtvaartsector groeien naar een GVA van 45% tegen 2030, waarbij 35% van Dubai’s populatie in de luchtvaart- en of gerelateerde toeristensectoren zal werken.

Nieuws

Meer nieuws over