Accenture medewerkers testen KPN Voice over LTE

28 januari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Medewerkers van consultancybureau Accenture en de Amsterdam ArenA testen momenteel de KPN Voice over LTE, een nieuwe toepassing op het gebied van spraakverbinding via het 4G-netwerk. Deze moet de snelheid en kwaliteit van de belverbinding verbeteren. In totaal werken 120 werknemers van Accenture en de Amsterdam ArenA mee aan de test.

Accenture test Voice over LTE
Consultancybureau Accenture en de Amsterdam ArenA werken momenteel samen om de Voice over LTE (VoLTE) toepassing van KPN te testen. In totaal duurt de testperiode zo’n twee maanden. Hierbij wordt gekeken naar de nieuwe toepassingen die het systeem biedt, zoals het opzetten van spraakverbindingen via het 4G-netwerk. Hiervoor hebben in totaal 120 werknemers van Accenture en de Arena geprepareerde smartphones – de LG G3 en Samsung S5 - ontvangen, die Volte ondersteunen. Met de gebruikservaringen van de medewerkers wil KPN de nodige verbeteringen doorvoeren voordat het systeem commercieel uitgerold kan worden.

Accenture medewerkers testen KPN Voice over LTE

Voice over LTE
Momenteel schakelt het mobiele netwerk voor het spraakgedeelte nog terug naar 3G. De belverbinding wordt nu nog binnen gemiddeld 7 seconden opgezet. VoLTE moet hierin verandering brengen. KPN denkt dat de snelheid teruggebracht kan worden naar 1,5 seconden. KPN: “Dankzij VoLTE bestaat de mogelijkheid om gelijktijdig zowel data te gebruiken als te bellen via het 4G-netwerk van KPN. Daardoor komt voor de klant de maximaal beschikbare capaciteit en snelheid beschikbaar." Bovendien is het de bedoeling dat de geluidskwaliteit verbeterd wordt. In 2012 introduceerde KPN al de ‘HD Voice’, welke destijds ook tot de nodige verbeteringen geleid heeft. “VoLTE moet het spraakverkeer en HD Voice over het 4G-netwerk nu ook mogelijk gaan maken”, aldus KPN.

Commerciële uitrol
KPN verwacht dat de komende periode steeds meer voor VoLTE geschikte telefoons op de markt zullen komen. Het telecombedrijf werkt momenteel samen met toestelleveranciers om smartphones in de toekomst gereed te maken voor VoLTE. Accenture is blij mee te kunnen werken aan het gereedmaken hiervan. Armand Mahu, IT Manager bij Accenture: “Voorop lopen bij de implementatie van dit soort innovatieve communicatietechnieken is synoniem voor onze organisatie. Dat zit enerzijds in het plaats- en tijdsonafhankelijk werken, anderzijds streven we continu naar verhoogde gebruikerskwaliteit.”