AlixPartners koopt litigation expert Evidence Exchange

02 januari 2015 Consultancy.nl

Adviesbureau AlixPartners heeft litigation expert Evidence Exchange gekocht. De acquisitie levert een forse impuls aan zijn e-discovery en litigation praktijk, waardoor het bureau zijn dienstverlening aan corporates en advocatenkantoren kan uitbouwen. 29 professionals van Evidence Exchange maken de overstap naar AlixPartners, en de twee medeoprichters worden aangesteld als Managing Directors.

Evidence Exchange is een in 1999 opgericht litigation specialist dat zich richt op de New York City markt. Het bureau biedt geavanceerde oplossingen voor de meest complexe e-discovery taken en adresseert een breed spectrum aan technische issues die partijen in de litigation vaak tegenkomen, zoals encryptie, ingebedde bestanden, codering, tekens uit vreemde talen, het vastleggen van metadata en verborgen tekst.

In lijn met zijn ambitie om zijn wereldwijde e-discovery en litigation dienstverlening uit te breiden heeft zakelijk dienstverlener AlixPartners besloten om Evidence Exchange over te nemen. De acquisitie zal de e-discovery diensten van het bureau versterken in wat gezien wordt als de belangrijkste litigationmarkt ter wereld. Wereldwijd wordt het segment geschat op $4,5 miljard – New York is met afstand de grootste markt, gevolgd door Londen. “De toevoeging van Evidence Exchange aan ons team biedt AlixPartners de mogelijkheid om corporate en advocatenkantoorklanten beter van dienst te zijn binnen de belangrijke New York City markt,” zegt Fred Crawford, CEO bij AlixPartners.

AlixPartners koopt litigation expert Evidence Exchange

Als onderdeel van de overname zullen 29 senior professionals worden toegevoegd aan AlixPartners’ team, evenals twee datacentra, gevestigd in Leesburg, Virginia en Dallas, Texas. “De fusie brengt ervaren professionals samen en twee innovatieve, ondernemende, resultaatgeoriënteerde corporate culturen die toegewijd zijn aan het gebruiken van innovatieve tools en technologieën om kosteneffectieve en leidende procedeer- en onderzoeksdiensten te leveren aan zowel corporaties als advocatenbureaus,” zegt Crawford.

Evidence Exchange oprichters Michael Prounis en Myron Eagle zullen zich bij AlixPartners voegen als Managing Directors in de Information Management Services tak van het bureau. Beiden zien grote mogelijkheden voortvloeien uit de deal. “Deze fusie geeft onze klanten toegang tot de wereldwijde voetafdruk van AlixPartners en zijn brede spectrum van informatie governance diensten, waaronder gebieden die belangrijk zijn voor corporaties en procedeerders, zoals data analytics, cyberbeveiliging, computer forensics en informatie life-cycle management,” legt Prounis uit.

Nieuws

Meer nieuws over